MacBook מבוסס ARM כבר ב-2020?

apple macbook pro 13
apple macbook pro 13

דוח חדש של Digitimes חושף כי יתכן שיצאו ב-2020 גם MacBook Pro 13-inch, וגם MacBook Air בעלי מעבד הסיליקון (ARM) החדש של Apple

לאחר ש-Apple הודיעה שנראה כבר השנה מחשב MacBook בעל מעבד ARM, דוח חדש של Digitimes חושף כי יתכן שיצאו ב-2020 גם MacBook Pro 13-inch, וגם MacBook Air בעלי מעבד הסיליקון (ARM) החדש של Apple, ויותר מוקדם ממה שציפינו. לפי הדוח שפורסם על ידי Digitimes נטען כי שרשרת האספקה של Apple המתחילה בטיוואן, תשלח את הרכיבים הדרושים לייצור מחשבי ה-MacBook מבוססי ARM ברבעון השלישי של שנת 2020, מה שייתן לחברה את הזמן הדרוש לייצר את המחשבים.

הערכה זו של Digitimes מסונכרנת היטב עם התחזית של האנליסט מינג צ'י-קואו, אשר מצפה לראות MacBook Pro 13-inch, ו-MacBook Air בעלי מעבד הסיליקון (ARM) החדש של Apple כבר ברבעון הרביעי של שנת 2020. צ'י-קואו, כתב בנוסף כי הוא מעריך כי יצאו גם MacBook Pro 14-inch and 16-inch מבוססי ARM, אך כנראה כי ה-MacBook Air מבוסס ה-ARM דווקא יתעכב וישתחרר לשוק בתחילת שנת 2021.

כמו כן נכתב בדוח כי בחציון השני של 2020 אמור להשתחרר iPad 10.8-inch. צ'י-קואו, שאף גם הוא דיווח על כך בעבר, טוען כי מדובר בדגם הרבה יותר משתלם של iPad שיגיע עם צ'יפ A12 – שדרוג משמעותי מצ'יפ ה-A10 הנוכחי. ההנחה הרווחת היא כי דגמים אלו אף יהיו זולים יותר מבעבר עקב יצור עצמי של Apple שאמור להפחית עלויות, ובסופו של דבר להוזיל את המחיר לצרכן. דוח זה אף צופה גידול בהיקף ההפצה, שכן נטען בדוח כי הצפי לשילוח עד סוף השנה עומד על כ-17 מיליון יחידות, לעומת 14.5-15.5 מיליון יחידות ששולחו בשנה שעברה בסך הכל.

מהם היתרונות במעבדי ARM?

לפי Apple השימוש בשבבי סיליקון אלו במחשבים שלה אמור לתת לנו מחשבים חזקים יותר, בעלי ביצועים ברמה גבוהה יותר, בשילוב עם יעילות, כך שגם הדרישות מהבטרייה ירדו. הודות לעבודה של שנים רבות של Apple על ה-iPhone, iPad, ו-Apple Watch, מעבדי ה-ARM שלה הגיעו לרמה שהם מספיק יעילים וחזקים, כך שניתן להרכיב אותם על מחשבים אישיים. כמשתמע מכך המטרה היא למעשה להציג מחשבים ניידים בעלי ביצועים הכי גבוהים שאפשר תוך הצגת חיי בטרייה ארוכים ככל האפשר.

נכון להיום Apple משתמשת במעבדי Intel במחשבי ה-MacBook שלה, והארכיטקטורה שונה בין מעבדים אלו למעבדי ARM ולכן המעבר דורש קצת זמן ועבודה. Apple משתמשת במעבדים אלו כבר משנת 2006, השימוש במעבדים אלו גרם ל-Apple להיות תלויה בחברת Intel מבחינת עדכונים, תקלות, זמני משלוחים, ופרצות אבטחה שהשפיעו על ה-MacBooks שלה, כך שהמעבר לשימוש במעבדי ARM עשוי להוות שדרוג מבחינת Apple גם ברבדים אלו, שכן מעתה תשלוט בעדכונים בעצמה ותוכל לבודד את עצמה מחברות מתחרות בדומה למה שעשתה עם IOS.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו ברשתות החברתיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *